Nu så är vi äntligen en Svenska Kennel Klubben registrerad kennel. I och med detta så kommer valpkullen heta Cyberspring som prefix.

Jag håller just nu på att går uppfödarutbildningen i SKKs regi. Jag blev i går godkänt på anatomidelen och nästa vecka ska vi prata om hundmat. Tycker det är väldigt intressant att få höra om olika rasernas funktion och varför de ser ut som de gör. Springerns långa öron gör så att hunden får upp mer dofter/lukter i nosen när öronen fladdrar exempelvis (väldigt koncist förklarat). Som uppfödare så måste man se till att ha fokus på hundens ursprung och användningsområde och inte bara tänka och avla med sitt hjärta. Det jag lägger mycket fokus på och vad jag kommer lägga fokus på  i framtiden är arbetsvilja och den mentala biten.

Om jag tar Cooper och Trazzel som exempel, jag bor i närheten  av skola, fritids och dagis varje gång vi går förbi där dagtid så kommer det en flock med barn som vill klappa och hälsa på hundarna. Jag är ALDRIG rädd eller orolig eller känner något obehag över att hanarna skulle göra något dumt. Cooper ställer sig mitt bland alla barnen och sen får alla klappa honom och han bara står där, sätter sig någon på huk så går han fram och nosar på barnen. När han tycker det räcker så går han och sätter sig bredvid mig. Trazzel älskar ju allt och alla så hans svans går i 180 och ska gärna hälsa på allt och alla samtidig 😉 honom får man nästa dra bort i från barnen :-).

När jag är ute och går med hundarna så är det alltid någon annan hund som skäller eller gör utfall mot mina hundar. Hur kan det vara kul att ha en sån hund? Möter så många hundägare som bara vänder med sin hund när de är på väg att få möte eller så går de och gömmer sig. Jag tycker verkligen så synd om hundarna för det måste vara så ångestfyllt för de att gå utanför dörren. Trazzel och Cooper håller jag knappt i, speciellt Coopers koppel har jag nästan konstant hängande. Trazzel går ju alltid med nosen i backen och spårar så hans koppel är ofta sträckt av den anledningen.

Jag kan inte säga att jag har tränat något extremt med mina hundar utan jag ser alltid till att belöna positivt och försöker ignorera när de gör fel. Sen är det bästa med springern att de är så glada hundar allt som händer i deras liv är toppen.’

Trazzel & Cooper bromance <3
Trazzel & Cooper bromance <3
Facebooktwitter