Vi åkte iväg med Cooper och Prada till staden Druskininkai ca 2h från Vilnius i Litauen. Lite äventyr på sommaren ska man ha. Målet för helgen var att Cooper skulle bli Litauisk champion samt plocka hem ett CACIB för att kunna bli internationell champion (C.I.E). Eftersom utställningen var fredag, lördag och söndag så tog jag med mig Prada, för om hon tog Litauiskt cert alla tre dagarna så skulle hon bli champion.

Älskade underbara Cooper kämpade på i 35graders värme på fredagen och blev BIM/BOS!!! Så det blev en perfekt start Cooper blev Litauisk champion, C.I.E champion samt CRUFT kvalificerad!
Fina Prada blev trea bästa tik och fick sitt första litauiska CERT
Domare fredag var  Zaur Agabeyli från Azerbadjian

Lördag så har temperaturen gått ner lite men det blev inte mycket till sömn pga värmen. Utställningen hölls på ett stort flygfält som tur var så lite svalkande vindar kom emellanåt.
Cooper blev än en gång BIM/BOS!!!
Prada som vanligtvis har energi för 10 hundar hade äntligen börjat lugna ner sig så hon rörde sig riktigt bra vilket resulterade i att hon blev tvåa bästa tik!!! Så ett till litauiskt cert samt ett R-CACIB för Pradisen!!
Domare lördag var Vladimir Cairovic från Slovenien

På söndagen blev det väldigt tydligt hur jobbigt det faktiskt är för hundarna att vara ute och resa så det blev en hel del mutor 😉
Cooper gjorde mig inte besviken och blev BIM/BOS för tredje dagen!!!
Prada kändes faktiskt matt och ville hellre springa med nosen i backen men hon blev fyra bästa tik och lyckades ta sitt sista CERT och är nu CHAMPION!!!!!!!!!!!!
Domare söndag var Ionescu Augustin från Rumänien

Det var verkligen en grym helg i en underbar liten stad!

Cooper i Litauen
Cooper i Litauen
Prada Litauen
Prada Litauen
Facebooktwitter