Om oss och vår hundhistoria

Familjen består av Kjell, Britt-Marie (Mia) och ”barnen” Anders, Niklas och Camilla. Camilla är det alltså jag som sitter bakom tangentbordet till hemsidan samt den som är ansvarig för hunduppfödningen. Det är jag som äger Cooper och Trazzel. Anders är fodervärd åt Clara och Niklas äger Prada.

Vår springer spaniel historia började 1989 med Pygmalia’s Que Sera Sera S17012/89 (Tassa). Tassa var en helt fantastisk och väldigt trygg hund som tog verkligen hand om hela familjen men i slutändan var det bara mamma som hon verkligen lyssnade på. Tassa var med familjen till 2002. Jag minns en gång när jag gick i typ lågstadiet och i skolan hade vi pratat om saker vi hade när vi var småbarn, när jag kom hem så frågade jag mamma om jag hade haft en snuttefilt när jag var liten.
-Snuttefilt?! Svarade mamma
Du hade Tassa!

Ludvig, Pygmalia’s Le Roi Solei S27826/90 är helbror med Tassa men ur en annan kull. Det första Ludvig gjorde när han kom hem till oss var att hoppa över staketet och det fortsatte han med under hela sitt liv. Han var en hund med massor av personlighet och snäll som få.

Storm, Modus Vivendi Join The Gang S17067/2001

Bronco, Storm och Bruno
Bronco, Storm och Bruno

2002 utökades familjen med Bruno, Whisborne Democrat S14899/2002. Bruno var verkligen en gullunge han älskade att ligga på min magen om jag låg i soffan, då kunde han ligga där hur länge som helst. Tyvärr gick Bruno bort 2011 på grund av följder till anaplasma.

Bruno med Storm
Bruno med Storm

Under vintern 2012 sålde jag en av mina hästar som var en egen uppfödning. Då hade jag längtat efter en egen hund ett bra tag. Jag var mest ute efter en kompis som kunde hänga med mig i stallet och ut på löprundor. Efter mycket velande så insåg jag att det aldrig finns ett bra tillfälle att skaffa hund så jag frågade mamma och pappa om de var villiga att sitta hundvakt när jag jobbade mamma sa självklart, pappa var ytterst tveksam han tänkte mest på Storm som började bli till åren.

Jag tog med mig mamma och åkte hem till Katarina på kennel Big Brazzel för att bara kika på valpar. Ett år senare hade hela familjen tillsammans fyra stycken hundar från Big Brazzel?? (det ska tilläggas att min pappa älskar mina hundar och sitter mer än gärna hundvakt numera). Det som är mest fascinerande är att Storm mår så himla bra med flera hundar när Trazzel och Prada kom så levde han upp ordentligt och älskar att gå långa skogspromenader med hela flocken.

Jag med Emii och Esme som är egna uppfödningar
Jag med Emii och Esme som är egna uppfödningar

Namnet Cyberspring då.. Jo helt enkelt så kommer det ifrån min förra häst Cyberax. Han var verkligen min drömprins. Vacker som få och så otroligt klok. Cyberax fick jag i januari 2005 när han var sex år, han lärde mig verkligen allt och vi hade så kul tillsammans.

Cyberax och jag på en fälttävlans dressyr
Cyberax och jag på en fälttävlans dressyr

Tyvärr så fick Cyberax en tumör på mjälten som brast första november 2011 och han gick bort i detta samband. Därför vill jag hedra hans minne och låta honom vara en del i vår framtid.